Papaki Backorder - Η μεγάλη απάτη!

 
Καλησπέρα σας, από τον Blogger Tricks

Χθες είδα τυχαία την νέα υπηρεσία Backorder απο το Papaki.gr
(http://www.papaki.gr/backorder.htm)

Διαβάζοντας το κείμενο είδα που λέει:
Στην περίπτωση που δεν κατοχυρωθεί το domain, μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή του κόστους κατοχύρωσης.
"Κόστους κατοχύρωσης" = το Backorder όμως θεωρείται (από το papaki) ως υπηρεσία
που σημαίνει αυτομάτως, ότι τα 9,90€ που κοστίζει το Backorder δεν στα επιστρέφουν ..

Στην συνέχεια διάβασα τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας που ήταν με πολύ μικρά γράμματα στο κάτω μέρος της σελίδας.. (http://www.papaki.gr/backorder-terms.htm)

Και παρατήρησα ότι είχε και εκεί κάποιες δυσνόητες έννοιες.

Έτσι είπα να στείλω ένα e-mail για να μάθω περισσότερα για αυτήν την υπηρεσία.

Πάνω-κάτω τους έγραψα κάποια παραδείγματα για να μου τα εξηγήσουν, ώστε να καταλάβω την υπηρεσία καλύτερα και το τι θα γίνει αν θέλω να δια κόψω την υπηρεσία ενδιάμεσα.


Και φυσικά βγήκα κερδισμένος από όλη αυτή την "απάτη" που έχουν στήσει!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ PAPAKI.GR
Αγαπητέ κύριε, καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας.

Σύμφωνα και με του όρους χρήσης της νέας Υπηρεσίας Backorder, δυστυχώς το κόστος της υπηρεσίας δεν επιστρέφεται και χρησιμοποιείται για να παρακολουθεί το domain και
[...] (μπλα.. μπλα.. δεν μας νοιάζει τι κάνει..) 

Αρα το κόστος της υπηρεσίας ΔΕΝ επιστρέφεται !

Στη συνέχεια, άρχισε πάλι να λέει για το κόστος ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ προκειμένου να μας μπερδέψει με τις λέξεις δύος αυτές έννοιες..
  • κόστος κατοχύρωσης
  • κόστος υπηρεσίας
και τελικά να χρεωθούμε την υπηρεσία των 10€ είτε γίνει δουλειά είτε όχι.
Δείτε το και μόνοι σας..

[...]Επιστροφή του κόστους κατοχύρωσης μπορεί να ζητηθεί από τον πελάτη, εάν μετά την 1η ημερομηνία λήξης του domain, δεν επιτευχθεί κατοχύρωση του από το Papaki.gr και όχι νωρίτερα από αυτή την ημερομηνία.
Η υπηρεσία Backorder θα συνεχίζει να είναι ενεργή και με το πέρας της ημερομηνίας λήξης του domain, έως ότου κατοχυρωθεί το backordered domain, ή ακυρωθεί η υπηρεσία και ζητηθεί επιστροφή του κόστους κατοχύρωσης.


Με λίγα λόγια, σας χρεώνουν την υπηρεσία στα σίγουρα και απλά αν αποτύχουν θα σας δώσουν τα λεφτά για το domain το οποίο ούτως ύαλος δεν κατοχύρωσαν για να μπορέσουν να το χρεώσουν.. Δηλαδή είναι κανονική απάτη!!!



Number of Comments: 11

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!!!!!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΟΤΣΟ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ

Φίλε στους όρους το λέει ξεκάθαρα όμως, και θα μπορούσες φυσικά να τους διαβάσεις πριν το κάνεις. Απλά πλήρώνεις για να το κάνουν αυτοί για σένα.

Μα γιαυτό το είπα επειδή οι πιο πολλοί απο εμάς ΔΕΝ διαβάζουμε τους όρους και απλά πατάμε μια αποδοχή, καλό είναι να τα διευκρινίζουμε.

Υπάρχει αντίστοιχο ξένο Sync να καταχωρίσω το blog?

Δεν ξέρω, πάντως υπάρχουν και άλλα ελληνικά που μπορείς να το καταχωρίσεις :) με μια αναζητηση στο Google θα βρεις 1000 :P

Εφόσον τα εξηγεί, έστω και με μικρά γράμματα, ο όρος "μεγάλη απάτη" πού κολλάει; Ας ξεστραβωθεί ο καθένας μας να διαβάσει. Εξάλλου εμείς πάμε γυρεύοντας να πάρουμε κάτι που σίγουρα δε μας ανήκει. Οι μαλακίες πληρώνονται κι αυτή είναι πολύ φθηνή!

Ακριβως! μονο που παλι κανεις δεν διαβαζει τους ορους.

Αχαχαχαχα,
Σιγά ρε παιδιά την απάτη. Το ξέρετε ότι το παπάκι είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα; Ηρεμήστε λιγάκι

Λεω Papaki ---> Backorder <----
Το ξέρω οτι το παπακι ειναι απο τα καλυτερα sites στην Ελλάδα. Ειναι και πολυ φιλικό προς τους bloggers.

μαλλον απο τα χειροτερα.εχω 10 μερες που εχω παρει domain name kai hosting πακετο και ακομα παιδευομαι να τα κανω να λειτουργησουν ολα μαζι.καθε μερα τους παιρνω τηλεφωνο καθε μερα τους στελνω ε-μαιλ και καθε μερα περιμενω στο chat μηπως απαντησουν.οταν τελικα απαντανε και τους λεω το προβλημα και το διωρθωνω μετα εμφανιζεται αλλο.Δεν εχουν καλη εξυπηρετηση και δε γνωριζουν και το αντικειμενο.μακρυα τους παιδια υπαρχουν πολυ καλυτερες εταιριες

You can also try http://www.easy.gr/en/domains for the registration of domains and other related services. We have various offers for new users.